Hlavní obsah

Návěs ve smyku smetl protijedoucí auto, řidič nepřežil

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Dva lidské životy vyhasly během pondělí na silnicích v Královéhradeckém kraji. V obou případech tragických nehod se jednalo o střet osobního vozu s nákladním. Přestože policie příčiny obou případů stále zjišťuje, je více než pravděpodobné, že svůj díl viny má počasí.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda u Nového Města si vyžádala život třiašedesátiletého řidiče.

Článek

Krátce před jedenáctou hodinou dopoledne způsobil nehodu polský řidič kamiónu asi půl kilometru před obcí Nové Město u Chlumce nad Cidlinou. Zemřel při ní třiašedesátiletý řidič Škody Octavia.

„Dvaatřicetiletý řidič kamiónu přijížděl směrem od Hradce. Při sjíždění z nadjezdu v pravotočivé zatáčce přejela zadní část návěsu jízdní soupravy do protisměrné části vozovky a návěs se střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia. To bylo odmrštěno mimo vozovku a po nárazu jeho řidič na místě podlehl zraněním,“ uvedl mluvčí policie Jan Čížkovský. Zraněný spolujezdec byl převezen do hradecké nemocnice.

Po 16. hodině na Jičínsku na výjezdu z Kopidlna směrem na Poděbrady se stala druhá smrtelná nehoda „Škoda Felicia mířící do Kopidlna vjela do protisměru a zde se čelně střetla s protijedoucím nákladním vozem,“ uvedla mluvčí krajské policie Lenka Burýšková. Střet nepřežila spolujezdkyně z osobního automobilu. Řidič felicie a muž a žena z Fiata Ducato byli záchrankou převezeni do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám