Hlavní obsah

Naval prachy, řekl lupič maskovaný punčochou barmance

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Policie ve středu požádala veřejnost o pomoc při pátrání po lupiči, který v neděli loupil v jednom z barů na Plumlovské ulici v Prostějově. Pod pohrůžkou pistolí si vynutil vydání tržby.

Lupič maskovaný punčochou přepadl barVideo: Policie ČR

 
Článek

„Maskovaný muž vstoupil do baru kolem čtvrt na dvě odpoledne. Na obsluhující ženu namířil střelnou zbraň a řekl: "Naval prachy." Žena mu z obavy o život vydala číšnický flek i s penězi. Neznámý pachatel pak s lupem odešel neznámo kam,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Škoda byla podle ní vyčíslena na 12 tisíc korun. Během loupežného přepadení nebyl nikdo zraněn. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání zločinu loupeže, za který pachateli hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Lupič byl při přepadení ozbrojen pistolí.

„Podle popisu se mělo jednat o muže ve věku kolem 30 let, vysokého kolem 180 cm, normální postavy, bílé pleti. Přes obličej byl maskovaný dámskou punčochou tmavé barvy. Na hlavě měl tmavou čepici. Oči měl tmavé. Na sobě měl oblečené maskáče a tmavou bundu. Hovořil plynule česky, bez přízvuku,“ uvedla mluvčí.

Policie ČR se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pachateli loupeže. „Jakékoliv informace, které by vedly k objasnění případu, mohou případní svědci sdělit na bezplatnou telefonní linku 158 nebo na kteroukoliv policejní služebnu,“ dodala Urbánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám