Hlavní obsah

Násilník ze sanitky je stíhán pro pokus vraždy

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO, KROMĚŘÍŽ

Dvaačtyřicetiletý muž z Kroměřížska, který v sobotu s revolverem v ruce napadl záchranáře, když ho v sanitce transportovali z Holešova do nemocnice v Kroměříži, je stíhán z pokusu trestného činu vraždy. Novináře o tom informovala tisková mluvčí jihomoravské policie Dagmar Bartoníková.

Foto: Zuzana Rožková
Článek

"Byl rovněž podán návrh na jeho vzetí do vazby," doplnila mluvčí. Podle mluvčího kroměřížské policie Luďka Remeše byl muž ještě v neděli večer eskortován do policejní cely v Brně.

Muže vezla sanitka k ošetření poté, co havaroval s osobním vozidlem v Holešově. Tam předtím nezastavil na znamení městské policie a strážníkům se pokoušel ujet.

Při cestě sanitkou vytáhl na záchranáře sedícího s ním v sanitce revolver a mířil mu na hlavu. Záchranáři se podařilo zbraň vykrýt, ale při potyčce ze zbraně vyšel výstřel. Nikdo nebyl zraněn, projektil skončil ve střeše sanitky.

Po incidentu muž odmítl dechovou zkoušku i odběr krve na zjištění přítomnosti alkoholu. Podle záchranářů, kteří s ním byli v kontaktu, však jevil známky opilosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám