Hlavní obsah

Násilník dopadený policejní volavkou míří k soudu

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie chce postavit před soud třicetiletého Rumuna, kterého v červnu loňského roku dopadli kriminalisté za asistence půvabné policejní volavky. Viní ho z brutálních znásilnění či přepadení jedenácti žen, stíhán je i za několik vloupání.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 15.6.2018 Odhalení pamětní desky na Nádražní ulici v centru Ostravy. Zleva: autor Marek Pražák, H.D .Korbel, Ivo Vondrák a Tomáš Macura.

Článek

"Státnímu zástupci bude předán návrh na obžalobu," řekl ČTK policejní komisař Petr Rozum s tím, že muži hrozí pět až dvanáct let vězení. Násilník si v dopravních prostředcích tipoval mladé ženy, jež se vracely v nočních hodinách samy domů.

Zaútočil pak na odlehlé a málo osvětlené cestě, když vystoupily z autobusu či tramvaje. Brutálně je napadl a okradl, některé i znásilnil. Kriminalisté Rumuna, který v Praze začal řádit v březnu, zadrželi o tři měsíce později za pomoci policistky v přestrojení. [celá zpráva]

Zatčení nebezpečního násilníka pražským odborem obecné kriminality ocenil ministr vnitra František Bublan minulý týden jako policejní čin roku 2004. Mezi oběťmi brutálního cizince jsou ženy převážně ve věku kolem dvaceti let, ale podle policie napadl i ženu o dvacet let starší a dokonce i důchodkyni.

Ženy brutálně mlátil

Ve většině případů své oběti udeřil pěstí do hlavy a povalil. "Pak s nimi třeba tloukl o zem nebo je kopal do hlavy," uvedl komisař. Cizinec je obviněn ze znásilnění v Modřanech, Praze 5 a Praze 3 a z loupežných přepadení na Pankráci, v Praze 6, v Praze 10 a z pěti přepadení v Modřanech.

Více než půl miliónu korun pak přesahuje škoda, která vznikla při vloupání do pěti domů v Praze 4 a 10. Rumun, který byl ve své vlasti již dříve odsouzen za loupežné přepadení a krádež, byl navíc obviněn i z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože byl už před třemi lety z ČR vyhoštěn.

Reklama

Související články

Volavku hrála dobrovolně a beze strachu

Tisíce pražských dívek a žen se tzv. modřanského násilníka bály několik měsíců. Radka Provazníková, pohledná štíhlá komisařka pražského oddělení násilné...

Výběr článků

Načítám