Hlavní obsah

Narvu to do benzínky, vyhrožoval opilec. V plné rychlosti naboural policejní hlídku

Právo, orh
Jindřichův Hradec

Policisté stíhají 30letého řidiče z Jindřichohradecka, který vyhrožoval na tísňové lince, že bude hrát ruskou ruletu a napálí to autem do první čerpací stanice. Nakonec narazil 16. listopadu v plné rychlosti v automobilu Daihatsu do vozu policejní hlídky. Za násilí proti úřední osobě, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci mu nyní hrozí až dvanáct let vězení. Muž byl obviněn tento týden.

Narvu to do benzínky, vyhrožoval opilecVideo: Policie ČR

 
Článek

„Narvu to do první benzínky ve vesnici, za pět minut jsem tam. Slyšíte! Teď bude ruská ruleta,“ vykřikoval opilým hlasem volající na lince 158.

„Obviněný muž telefonoval před půlnocí na tísňovou linku 158 a uváděl, že se chce zabít. Policisté vyhodnotili jeho výhrůžky jako reálné a nebezpečné. Ihned tak po muži i vozidlu začali pátrat,“ popsal události z 16. listopadu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Následky řádění opilého řidiče

Dále upozornil, že muž skutečně dojel k čerpací stanici u Dačic, kde s vozidlem porazil dopravní značku. To jej však nezastavilo a vjel s vozem zpět na silnici. Následně s neosvětleným daihatsu přejel do protisměru a v plné rychlosti čelně narazil do vozu přijíždějící policejní hlídky z obvodního oddělení Dačice.

Foto: Policie ČR

Následky řádění opilého řidiče

„Oba policisté utrpěli při této nehodě zranění, útočníka přesto zajistili. Spolujezdec z policejního vozu utrpěl těžká zranění, jeho léčení stále trvá. Řidič policejního vozu byl několik hodin po nehodě propuštěn do domácího ošetřování, jeho léčení však také není ukončeno,“ konstatoval Matzner.

Útočník si při nehodě poranil plíce. Policisté zjistili, že byl pod vlivem alkoholu. Na vozidlech byla způsobena škoda kolem 200 tisíc korun. Obviněného muže policisté vyšetřují na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám