Hlavní obsah

Náraz katapultoval řidiče auta na Jablonecku na silnici. Neměl pás a riskantně předjížděl

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Přes plnou čáru, přes přechod pro chodce a navíc bez pásu. To jsou okolnosti riskantního předjíždění a dopravní nehody, kterou ve čtvrtek v Lučanech na Jablonecku způsobil podle policie pětadvacetiletý řidič. Protože neměl pás, po nárazu do protijedoucího auta vylétl ze své octavie a utrpěl středně těžké poranění.

Foto: Policie ČR

Muž vypadl při nárazu z octavie.

Článek

K nehodě došlo ve čtvrtek po půl sedmé ráno. Mladý řidič jel ve směru z Lučan na Jablonec nad Nisou. „V jednu chvíli se pokusil předjet kolonu vozidel v místě, kde je předjíždění zakázáno plnou nepřerušovanou čárou, přes přechod pro chodce a navíc neměl dostatečný výhled před sebe, aby se mohl včas bezpečně zařadit,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Viník z BMW zemřel, dospělí neměli pásy. Nehodu se třemi mrtvými policie odložila

Krimi

Neuvěřitelný risk se mladému řidičovi vymstil. Při snaze o zařazení před první předjížděné vozidlo dostal smyk a došlo k nárazu do protijedoucího auta. To bylo odraženo na svodidla a ještě na dodávku jedoucí za ním . „Řidič vozu Škoda Octavia nebyl během jízdy připoután a po uvedeném nárazu vypadl z vozidla na vozovku,“ konstatovala Sochorová.

„Muž byl při vědomí a převezli jsme ho na traumacentrum do liberecké nemocnice,“ popsal mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Na louce na Berounsku boural 17letý neřidič. Jeli vrakem a neměli pásy

Krimi

Z místa nehody museli záchranáři odvézt i 46letou řidičku protijedoucího vozu. Její lehké až středně těžké poranění museli ošetřit lékaři na chirurgii jablonecké nemocnice. Policie nehodu vyšetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nehodu policisté stále vyšetřují. Kvůli zraněním nemohli na místě provést dechové zkoušky ani u mladíka, ani u řidičky z protijedoucího auta. V nemocnicích si ale vyžádali odběr krve.

Foto: Policie ČR

Nehoda si vyžádala dva zraněné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám