Hlavní obsah

Napadení v centru Prahy mají na svědomí tři cizinci, jeden už před 15 lety vraždil

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Policisté objasnili prosincové napadení v Kaprově ulici v Praze a pátrají po třech mužích, z nichž jednoho podezřívají z pokusu o vraždu. Za mřížemi zatím skončil pouze nezletilý útočník.

Foto: Policie ČR

Fatmir Azemi (vlevo) a Flamur Azemi

Článek

Incident se odehrál 11. prosince v baru, kam čtyři útočníci přijeli v Porsche Cayenne. Hlavní podezřelý Makedonec Flamur Azemi podle policie teleskopickým obuškem a nožem napadl poškozeného, kterému způsobil těžká zranění. Za pokus o vraždu mu hrozí až 18 let vězení.

Foto: Policie ČR

Napadení, kterému předcházela hádka mezi útočníky a ostrahou, se účastnili další dva muži: Luidj Dedaj a Fatmir Azemi, které kriminalisté podezřívají z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Fatmirovi, který návštěvníky baru ohrožoval pistolí, hrozí až 12 let za mřížemi, protože byl za násilný čin již odsouzen. Konkrétně za zastřelení muže v roce 1999 při demonstraci v Praze za mír v Kosovu.

„Čtvrtého útočníka, který je nezletilý, kriminalisté již zadrželi. Je stíhán vazebně. Všichni tři muži jsou stíháni jako uprchlí a bylo zažádáno o vydání evropského zatýkacího rozkazu,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Mluvčí také v této souvislosti zmínil, že policie pátrá už od roku 2007 po příbuzném Flamura Azemiho Valonu Azemim. Ten byl odsouzen za vraždu před jedním z klubů v Praze 7.

Foto: Policie ČR

„V případě, že víte, kde se muži podezřelí z výše popsaného jednání v Kaprově ulici nebo podezřelý z vraždy z roku 2007 skrývají, kontaktujte prosím linku 158,“ požádal Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám