Hlavní obsah

Namrzlé silnice si vybraly další krutou daň

ČTK, Patrik Biskup
ČESKÁ REPUBLIKA

Mrholení, namrzající déšť a teploty těsně kolem nuly opět ráno zkomplikovaly život řidičům. Na namrzajících silnicích po celé republice policisté evidují desítky nehod, nejméně jedna z nich skončila tragicky.

Foto: Břetislav Šťasta

Anna Pálenská-představitelka hlavní hrdinky Anny...

Článek

Řidič liazky, patřící firmě z Klenčí pod Čerchovem, mezi obcemi Křenovy a Holýšovem na Domažlicku dostal na náledí smyk a vyjel mimo silnici, kde se vůz převrátil. Při nehodě náraz řidiče vymrštil ze sedadla a kabina jej následně zavalila a rozdrtila mu hlavu. Byl na místě mrtvý. Odstraňování nehody trvalo několik hodin.

Komunikace na Vrchovině pokryl led

Silnice i chodníky na Vysočině pokryla k ránu ledová vrstva. Zejména na Žďársku, Třebíčsku a Havlíčkobrodsku některé autobusové spoje nedojely. Sůl z vozovek někde spláchl déšť a silničáři nepřetržitě obnovují posyp. Teplota se pohybuje kolem bodu mrazu.

Výjimkou je tentokrát Pelhřimovsko, kde jsou silnice suché, po chemickém posypu mokré. Před osmou hodinou začalo ale na Pelhřimovsku a Jihlavsku sněžit. "Silnice na Třebíčsku jsou pokryté ledovkou. Varujeme řidiče, aby dopoledne pokud možno vůbec nevyjížděli," varoval Alexander Matějka z třebíčské správy a údržby silnic.

Také celé Havlíčkobrodsko je podle dispečerů zimní služby celé pod ledem. Dálnice D1 je podle Josefa Báni ze střediska údržby ředitelství silnic a dálnic mokrá a sjízdná.

Mrholení změnilo pardubické silnice v kluziště

Mrznoucí mrholení proměnilo ráno téměř všechny silnice Pardubického kraje v kluziště. Na nehodovosti se však náledí výrazně neprojevilo. V současné době jsou silnice sjízdné. Nejvíce zkomplikovalo počasí situaci na Ústeckoorlicku, kde padal déšť se sněhem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám