Hlavní obsah

Nakupovali ferrari či lamborghini, ale neplatili daně

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodovali s těmi nejluxusnějšími světovými značkami aut, která dováželi z jiných zemí EU do Česka. Jenže se jim za prodej vozů značky Ferrari či Lamborghini v řádech miliónů korun nechtělo platit DPH. V minulých dnech si na dvojici mužů došlápli příslušníci tzv. daňové Kobry.

Foto: Profimedia.cz

Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster. Ilustrační foto

Článek

Její členové z řad policistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) nyní v rámci akce Tailor obvinili dva muže z krácení daně se škodou vůči státu ve výši cca 73 miliónů korun, sdělil Právu mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Podezřelí, kterým hrozí až desetiletý trest, jsou na svobodě. Mluvčí však nevyloučil, že se počet trestně stíhaných ještě zvýší.

„Podle našich závěrů oba obvinění nejméně od ledna 2014 do prosince 2015 měli účelově založit a ovládat obchodní společnosti, přes které pořizovali luxusní vozidla pro různé odběratele v ČR, přičemž z těchto obchodů neodváděli DPH,“ uvedl Ibehej.

Podezřelí podle něj v okamžiku, kdy se do jejich firem nahlásila kontrola z finančního úřadu, ihned ukončili v těchto společnostech činnost a své aktivity přenesli do nově vzniklé firmy.

„Mezi auty, která pořídili, se vyskytují i například limitované edice Ferrari FF (F 151) v hodnotě přes sedm miliónů korun, dále Ferrari F12 Berlinetta za více než devět miliónů a také Lamborghini Aventador Roadster LP 700-4 za cenu přesahující 10,5 milió-nu,“ upřesnil policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám