Hlavní obsah

Svědek natočil srážku vlaku s nákladním autem, které stálo mezi závorami

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Nákladní auto se v pátek dopoledne střetlo s osobním vlakem na železničním přejezdu v pražské Uhříněvsi. Osm lidí bylo lehce zraněno. Podle Drážní inspekce stál kamion mezi závorami. Předběžná škoda byla vyčíslena na 35 milionů korun. Svědek, který stál v koloně na přejezdu, srážku natočil na kameru.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil srážku vlaku s nákladním autemVideo: aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala v ulici U Starého mlýna kolem půl desáté dopoledne. „Automobil stál na přejezdu mezi sklopenými závorami více než dvě minuty a do jeho pravé části pak najel vlak,” informoval generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

„Podle dosud zjištěných informací řidič nákladního vozidla s naloženými kontejnery nerespektoval výstražné světelné a zvukové znamení a vjel do kolejiště, kde zůstal stát,” sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Záchranná služba na místo poslala kromě sanitek také vrtulník. „V péči záchranářů skončilo osm pacientů včetně dítěte, řidiče nákladního auta a vlakvedoucího. Všechny osoby byly ošetřeny a s lehčími poraněními převezeny do nemocnic,” řekla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Srážka vlaku s kamionem v PrazeVideo: Novinky

Hasiči k nehodě poslali několik jednotek. „Došlo k poškození trakčního vedení a vykolejení vlaku, provoz na trati je zastaven. Poškozen byl také kolejový svršek,” konstatoval mluvčí hasičů Martin Kavka. Ve vlaku jelo asi 220 lidí.

Světla měla blikat

Podle informací z místa vlak narazil do zadní části nákladního auta. Přejezd je vybaven jak světelnou signalizací, tak závorami. Vyšetřování nehody bude mít na starosti policie a Drážní inspekce.

Záběry hasičů z nehody vlaku v PrazeVideo: HZS Praha

Podle svědků události stál náklaďák za závorami a ve chvíli, kdy projel jiný vlak a závory se zvedly, vjel na přejezd. Světla však stále blikala a závory se sklopily. Vzápětí přijel vlak, který narazil do návěsu.

České dráhy přerušily provoz v úseku Praha-Uhříněves – Říčany. Cestující museli jezdit autobusy. Provoz byl částečně obnoven v půl osmé večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám