Hlavní obsah

Náklaďák na Náchodsku smetl cyklistu na hlavní silnici, střet natočila kamera

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Vážnou nehodu vyšetřují od úterý policisté z Náchodska. Cyklistu jedoucího na hlavní silnici srazilo nákladní auto a musel pro něj přiletět vrtulník záchranné služby.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila nehodu cyklistyVideo: Městský kamerový systém MP Jaroměř

 
Článek

„Jednašedesátiletý cyklista jel po hlavní silnici od Dvora Králové, když mu do cesty z vedlejší silnice vjelo nákladní auto jedoucí na Velichovky, které mu nedalo přednost,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Prachařová.

Jak lze vidět na záznamu z městského kamerového systému, nákladní auto se zrovna rozjíždělo v křižovatce, když se vysokou rychlostí blížil cyklista. Po srážce mu 41letý řidič okamžitě poskytl první pomoc, přesto však přiletěl vrtulník, který přistál přímo na silnici, a převezl zraněného do nemocnice v Hradci Králové.

Zlomeniny žeber a končetin

„Muž byl při příjezdu záchranářů při vědomí. Měl poranění hrudníku. Byl ošetřen, uveden do umělého spánku, převeden na umělou plicní ventilaci a posléze byl transportován na trauma centrum do Hradce,“ sdělil Novinkám mluvčí záchranářů Ivo Novák.

„Cyklista utrpěl zlomeniny žeber a končetin. Je připojený na plicní ventilaci, ale mimo ohrožení života,“ řekl lékařský náměstek nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Tušl.

„Škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun na kole a 20 tisíc na automobilu. Přesné příčiny nehody jsou v šetření. Dechová zkouška u řidiče auta byla negativní,“ uzavřela Prachařová.

Reklama

Výběr článků

Načítám