Hlavní obsah

Náklaďák jel po dálnici u Plzně bez předního kola, řidič hledal servis

Plzeň

Policisté nevěřili vlastním očím, když si na dálnici D5 u Plzně všimli nákladního vozu s návěsem, který jel bez předního kola. Polský řidič o tom podle svých slov věděl, vysvětloval to tím, že hledal nejbližší autoservis. Bez kola ujel téměř dvacet kilometrů.

Foto: Policie ČR

U náklaďáku chybělo levé přední kolo.

Článek

„Během čtvrteční bezpečnostní akce zastavili policisté na 70. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu nákladní vozidlo značky Volvo s návěsem, kterému chybělo levé přední kolo. Čtyřiatřicetiletý řidič z ciziny o závadě věděl. Chtěl prý najít nějaký autoservis, kde by mu vozidlo opravili,“ sdělila v pátek Právu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle ní policisté řidiči další jízdu zakázali a po zadokumentování případ předají k projednání správnímu orgánu jako přestupek.

Kamionu u Břeclavi upadlo hořící kolo

Krimi

„Od řidiče vybrali 10 tisíc korun kauci. K tomuto opatření policisté přistupují při řešení dopravních přestupků ze strany cizinců, u kterých hrozí, že se budou správnímu řízení vyhýbat. Vždy se jedná o přestupky, které nelze projednat na místě uložením blokové pokuty,“ dodala Brožová.

Foto: Policie ČR

U náklaďáku chybělo levé přední kolo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám