Hlavní obsah

Nahá žena skočila do Mže, policisté ji včas vytáhli

– Plzeň
Právo, zaš

Všímaví občané a policisté ve středu v Plzni zachránili život 42leté ženě. Její bezvládné tělo v řece Mži našla přivolaná hlídka. Policisté nevylučují pokus o sebevraždu. Žena byla opilá, nyní je v péči lékařů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v blízkosti náhonu bývalého Kalikovského mlýna. Na nahou vykřikující ženu v podvečer policisty upozornili kolemjdoucí.

„Hlídka ve vodě nalezla tělo ženy s obličejem otočeným do vody. Ženu, která v tu chvíli nejevila známky života, policisté ihned vytáhli na břeh a do příjezdu záchranné služby jí poskytli první pomoc,“ řekla Právu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že žena vzápětí začala vykašlávat vodu.

Záchranáři poté ženu převezli do plzeňské fakultní nemocnice, kde zůstala hospitalizována. „Je v dobrém stavu, v brzké době bude propuštěna,“ sdělila mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Jak se žena ve vodě ocitla, zatím není jasné. Vše nasvědčuje tomu, že se opila a chtěla se zabít. Případem a jeho příčinami se nyní zabývají policisté.

Chvíli předtím vyjížděli policisté k další ženě, která se pokusila vzít si život předávkováním léky. I ona skončila ve fakultní nemocnici. Její stav je stabilizovaný, podle všeho poputuje na psychiatrii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám