Hlavní obsah

Nad karlovarskými kolonádami vyhořely dva domy

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Dva neobydlené městské domy zcela vyhořely v neděli večer v Ondřejské ulici v Karlových Varech, tedy v ulici nad známými karlovarskými kolonádami.

Článek

"Je pravděpodobné, že objekty zapálili bezdomovci," uvedl mluvčí krajského hasičského sboru František Petr. "Objekty zcela vyhořely včetně střech a podlah. Štít prvního domu stojícího směrem do ulice je na spadnutí. Opírá se pouze plechem o komín," popisoval Petr s tím, že Ondřejská ulice je uzavřena pro dopravu i pro pěší.

"Domy se mohou každým okamžikem zřítit," vysvětlil. "Tato situace potrvá, dokud nebude provedeno statické zajištění objektů nebo jejich demolice. My si myslíme, že je na místě demolice," dodal mluvčí hasičů.

Požár dvou vedle sebe stojících domů uprostřed Ondřejské ulice byl nahlášen v neděli před půl šestou večer. "Tyto objekty bylo nutno hasit souběžně. Postupně na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních hasičů a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Karlových Varů - Tašovic. Hasiči postupně použili pět zásahových cisteren," konstatoval Petr s tím, že zásah byl velice složitý, protože Ondřejská ulice směrem od kolonády prudce stoupá a oba objekty jsou obtížně přístupné. 

V průběhu dvou hodin byl požár zlikvidován, zbývající nepřístupná ohniska jsou v současné době postupně dohašována. Podle mluvčího požádali hasiči statika, aby posoudil stav objektů. O situaci informovali také zástupce města Karlovy Vary jako majitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám