Hlavní obsah

Naběhl si na nůž, ještě mi řekl mamko, hájila se žena. Soud jí uložil osm let

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal ve čtvrtek na osm let do vězení 40letou ženu. Loni v listopadu zavraždila v bytě v Plzeňské ulici v krajském městě svého o pět let staršího manžela, když ho bodla nad klíční kost nožem. Muž následně těžkým zraněním podlehl. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Žena se hájí z vraždy manžela před krajským soudem v Českých Budějovicích.

Článek

Žena se u soudu hájila tím, že ji manžel opakovaně mlátil a ona se pouze bránila. V osudný den 1. listopadu prý nejdříve vypravila mladší dceru k babičce a starší do školy. Pak začala hádka mezi ní a manželem, kterou začal podle výpovědi on.

Přeli se kvůli SMS, kterou muž dostal od neznámé ženy, a obžalovaná usuzovala, že s ní měl poměr. Předmětem hádky také byly dluhy. „Mlátil mě několikrát. Tentokrát jsem se počurala, a když jsem čekala, že znovu zaútočí, vzala jsem si nůž ze zásuvky. Nechtěla jsem, aby mi ublížil. Šla jsem proti němu s tím nožem a srazili jsme se,“ uvedla žena.

Zažádala si o vdovský důchod

Smrtelná rána vedla nad klíční kostí a byla dlouhá 12 centimetrů. Státního zástupce Petra Duška proto zajímalo, jakým způsobem mohla o hlavu vyššího muže nechtěně bodnout do těchto míst. Žena to však nedokázala vysvětlit.

Potom prý utrpěla šok. „Já mu řekla 'taťko' a on mně 'mamko'. Pak mi vysvětlil, jak zavolat záchranku, protože jsem to neuměla,“ konstatovala. Její výpověď se však rozcházela s tím, co vypověděla v přípravném řízení, když vylíčila svého manžela jako klidného člověka. Za vraždu jí hrozilo až osmnáct let, a pokud nabude rozsudek právní moci, přijde i o vdovský důchod, o který si jako podezřelá z vraždy zažádala.

Reklama

Výběr článků

Načítám