Hlavní obsah

Na Znojemsku hořel kamion se slámou, škoda je milion

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Deset minut po osmnácté hodině vyrazili v úterý hasiči do Nádražní ulice v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku k ohlášenému požáru vozidla. Hořet začala souprava nákladního auta s přívěsem, respektive náklad slámy.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Likvidace požáru kamionu se slámou.

Článek

Operační středisko na místo vyslalo pět jednotek hasičů. „Do boje proti plamenům nasadili několik vodních proudů. Oheň dostali pod kontrolu v 18.25 hodin,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Rozsáhlý požár zachvátil průmyslový areál na Liberecku

Krimi

Plameny zasáhly slámu naloženou bezmála až po vrchol plachtové konstrukce ložné plochy nákladního auta. Při hašení významnou pomoc poskytla technika. „Pomocí nakladače vyskladnili balíky slámy mimo kamion a následně je prolévali vodou,“ dodal mluvčí.

I tak ale prolévání hořících a doutnajících balíků vodou zabralo nemálo času, až krátce před jednadvacátou hodinou mohl velitel zásahu ohlásit úplnou likvidaci požáru. „Předběžná škoda je vyčíslena na 920 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru se nikdo nezranil,“ dodal mluvčí. Majetek za dalšího půl milionu hasiči zachránili.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Likvidace požáru kamionu se slámou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám