Hlavní obsah

Na zdrogovaného řidiče v Praze museli policisté střílet. Chtěl kousat

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským policistům ujížděl ve čtvrtek zdrogovaný řidič Volkswagenu Passat. Když zajel do slepé uličky v parku Gutovka, dal se na útěk. Zastavila ho až varovná střelba policistů.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidiče po honičce na útěku zastavila až varovná střelbaVideo: Novinky

 
Článek

„Policejní hlídka zastavila ve Vršovické ulici řidiče k silniční kontrole. Když však policisté vystupovali z vozu, sešlápl řidič plyn a začal ujíždět,” sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž ujížděl Bělehradskou, Kodaňskou a Ruskou ulicí, až dojel do parku Gutovka v Praze 10. Tam ve slepé uličce zastavil a dal se na útěk směrem k metru Strašnická.

Chtěl kousat

„Prchající řidič přelezl plot. Policisté použili donucovacích prostředků, včetně varovné střelby. Po přelezení plotu pak muže zadrželi. Podezřelý se ještě pokusil kousnout jednoho z policistů do nohy,” doplnil mluvčí.

Policisté pak u muže provedli orientační test na drogy. Ten byl pozitivní na pervitin. Muž skončil na lékařském vyšetření ve vinohradské nemocnici.

Na místo dorazili kriminalisté, kteří se celým případem zabývají. Muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až roční vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám