Hlavní obsah

Na Žďársku havaroval autobus, patnáct zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou
Aktualizováno

Autobus se zhruba třiceti cestujícími havaroval v pondělí odpoledne na Žďársku. Zdravotníci přepravili do nemocnice patnáct lidí, jednoho z nich vrtulníkem s těžkými zraněními.

Foto: Policie ČR

Nehoda autobusu na Žďársku

Článek

Nehoda se stala u obce Jámy kolem třetí hodiny odpoledne. Autobus podle mluvčí policie Dany Čírtkové vyjel z neznámých příčin ze silnice, sjel do příkopu a narazil do stromu.

Podle prvotních informací policie se zranilo sedm lidí, z toho dva těžce. Petr Novotný ze záchranky Kraje Vysočina později upřesnil, že jeho kolegové ošetřili celkem 15 lidí, šest z nich mělo středně těžká zranění a osm zranění lehká, zdravotníci je přepravili sanitkami do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Jeden člověk byl přepraven do brněnské nemocnice vrtulníkem s těžkým zraněním.

Foto: Policie ČR

Nehoda autobusu na Žďársku

Mluvčí novoměstské nemocnice Tamara Pecková ČTK sdělila, že byl aktivován tzv. traumaplán. „Na místě je dostatek personálu, lékařů i sester," řekla mluvčí. Vyšetření pacientů ještě neskončila, ale část z nich zřejmě vůbec nebude nutné hospitalizovat.

Dechová zkouška na alkohol u řidiče byla podle policie negativní. Silnice má být nejméně do 19. hodiny uzavřená, doprava je vedena přes obce Žďár, Veselíčko a Jámy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám