Hlavní obsah

Na Vsetínsku hořela udírna a objekt se zemědělskými stroji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krhová

Škodu za 600 tisíc korun si vyžádal požár, který z pátku na sobotu zachvátil udírnu a přilehlý objekt v Krhové na Vsetínsku. Likvidovalo ho pět jednotek hasičů. Rychlým zásahem uchránili majetek v hodnotě dvou milionů korun. Nikdo nebyl zraněn. Příčina požáru je v šetření. Právu to řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na Vsetínsku hořela udírna a objekt se zemědělskými stroji.

Článek

Požár vypukl o půl třetí ráno. Postupně se na místo sjeli profesionální hasiči z Valašského Meziříčí, Rožnova pod Radhoštěm a dobrovolní z Krhové, Poličné, a Zašové.

Příjezd jim komplikovala silně namrzlá příjezdová silnice. Proto byl na místo povolán traktor s posypovým materiálem k ošetření komunikace.

Po příjezdu na místo byl objekt celý v plamenech.

Majitel domku usnul s cigaretou, po požáru skončil v péči zdravotníků

Krimi

„Uvnitř se nacházely zemědělské stroje. K likvidaci požáru a ochraně okolí jsme použili jeden hasební proud vody. Následně pak hasicí zařízení CCS Cobra k ochlazení prostoru hořícího objektu,“ konstatovala mluvčí s tím, že ve tři hodiny v noci velitel zásahu vyhlásil lokalizaci.

„Poté jsme rozebírali konstrukci objektu, kontrolovali ho termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. O půl páté ráno byla vyhlášena likvidace požáru a jednotky se postupně začaly vracet zpět na své základny,“ dodala Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám