Hlavní obsah

Na Vltavě v Praze se převrátila plachetnice s tříčlennou rodinou

Praha

Prudký náraz větru převrátil v neděli na Vltavě v Praze plachetnici s tříčlennou rodinou. Na pomoc jim vyrazili svědci, kteří pomohli a zároveň zavolali policisty na člunu. Nikomu se naštěstí nestalo nic vážného.

Zachráněná rodina z plachetniceVideo: Policie ČR

 
Článek

Rodina se čtyřletým chlapcem v neděli odpoledne plula pod Vyšehradskou skalou, když podle policie přišel nárazový vítr a jednostranně zatížená loď se naklonila a nabrala vodu. Následně se převrátila.

Na Slapské přehradě narazila loď se třemi mladými lidmi do skály, startoval vrtulník

Krimi

Na pomoc rodině vyrazili ihned svědci, kteří vytáhli matku a dítě z vody. Otec rodiny se snažil loď obrátit, což se mu povedlo. Když na místo dorazili policisté, poskytli rodině potřebnou pomoc.

„Plachetničku, jež byla částečně pod vodou, připoutali ke služební lodi a s otcem na její palubě je bezpečně dopravili k molu. Prokřehlého chlapce i s matkou následně předali záchranářům, kteří už čekali na břehu a převezli je do nedaleké nemocnice,“ informoval mluvčí policie Jan Rybanský.

Mluvčí připomněl, že lidé by na lodích měli být opatrní a sledovat vývoj počasí. Zapomínat by neměli ani na záchranné vesty, které jsou pro děti do 18 let povinné.

Foto: Policie ČR

Zachráněná rodina z plachetnice

Reklama

Výběr článků

Načítám