Hlavní obsah

Na Ústecku sjel do potoka autobus se školákem. Z okna nevypadl, protože byl připoutaný

Ústí nad Labem

Autobus měl sám pro sebe, a když řidička sjela do potoka, neutrpěl ani šrám. Řeč je o školákovi, který cestoval ve středu autobusem na Ústecku. Policie jej pochválila za to, že byl připoutaný bezpečnostním pásem, a proto nevypadl z okna. Zraněna nebyla ani řidička.

Foto: Policie ČR

Chlapec by podle policie z autobusu vypadl, kdyby nebyl připoutaný.

Článek

Nehoda na zasněžené silnici se stala ve středu kolem půl druhé odpoledne u Velkého Chvojna, kdy jel chlapec mladšího školního věku zřejmě ze školy. Řidička autobusu podle policie dostala v zatáčce smyk, vyjela ze silnice do potoka, kde narazila do stromu.

V autobusu jela jen ona a zmíněný hoch. „Maminka ho opakovaně nabádala, aby se pokaždé při jízdě v autobusu poutal bezpečnostním pásem a syn odpovědně poslouchal její rady, i když cestoval sám. Při převrácení autobusu zůstal připoután na sedadle a díky tomu nepropadl levou stranou do potoka,“ uvedl mluvčí policie Daniel Vítek.

Chlapec proto při příjezdu hasičů a policistů čekal venku a nezraněný. Stejně dopadla i řidička, jejíž dechová zkouška byla negativní. Příčiny nehody policisté vyšetřují.

Vítek uvedl, že dítě je vzorem pro všechny cestující, kteří podceňují rizika a nepoutají se bezpečnostními pásy. „Jen díky odpovědnosti chlapce a správné výchově rodičů, kteří ho poučili o nutnosti poutání, se nehoda obešla bez zranění,“ shrnul mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám