Hlavní obsah

Ztraceného tříletého chlapce na Uherskohradišťsku hledali v řece i v zahradách

Právo, Novinky, pem, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie i dobrovolníci pátrali od úterka po tříletém chlapci z Podolí na Uherskohradišťsku. Na místo byly ve středu povolány další policejní hlídky včetně psovodů a policejních potápěčů a také hasiči se člunem. Chlapce nakonec našli mrtvého.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Momentálně pátráme bezprostředně podél řeky Olšavy, potápěči prohledávají i koryto řeky, ale zatím bezvýsledně. Propátrávat znovu budeme i zahrady v obci a okolí vlakové tratě,“ řekl Právu ve středu před polednem policejní mluvčí Petr Jaroš s tím, že nad lokalitou i dnes létá policejní vrtulník.

Odpoledne uvedl, že mrtvé tělo chlapce nalezli potápěči v řece Olšavě nedaleko obce, kde bydlel.

Chlapec se zratil v úterý kolem 18. hodiny. Policisté podle něj prověřovali i variantu únosu. „Nic však pro ni nesvědčí,“ konstatoval Jaroš.

Už v úterý se rozběhla velká pátrací akce, do níž se zapojily desítky policistů a hasičů i stovky dobrovolníků z řad občanů.

„K pátrání byl využit i policejní vrtulník s termovizí, mobilní termovize, psovodi a další policejní složky. Důkladně bylo propátráno nejen bezprostřední okolí bydliště, ale i místa vzdálená několik kilometrů. Vzhledem k tomu, že nedaleko domu teče řeka, byly prohledány nejen oba břehy, ale i samotná vodní plocha. Veškeré pátrání komplikovaly nepříznivé povětrnostní a světelné podmínky,” popsal Jaroš.

Starostka Jana Rýpalová na Facebooku děkovala v době pátrání místním i přespolním za pomoc při hledání.

„Bylo propátráno blízké i vzdálenější okolí. Hledali ho policisté, hasiči z Kunovic, později se přidali hasiči ze Slavkova, Veletin a Blatnice a nevím odkud ještě. Vystřídalo se u nás kolem 500 dobrovolníků,“ uvedla v úterý večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám