Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku pátrali po seniorovi, našli jej mrtvého

Právo, Miloslav Hradil
Uherské Hradiště

Smutně skončila v sobotu ráno pátrací akce po pohřešovaném jedenaosmdesátiletém muži z obce Salaš na Uherskohradišťsku. Zapojilo se do ní od pátečního večera postupně na dvě stě policistů, hasičů a dobrovolníků. Pohřešovaný byl nalezen mrtvý v lesním porostu za obcí, řekl Právu policejní mluvčí Aleš Mergental.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Senior odešel v pátek někdy kolem jedné hodiny po poledni z domu a nevrátil se. „Jeho blízcí jej začali hledat v okolí domu a vesnice. O půl šesté večer pak oznámili pohřešování policii. Na místo vyjelo pětadvacet policistů a přes sedmdesát hasičů, jak profesionálních, tak dobrovolných ze sedmi obcí v okolí. Celkem sto lidí a sedm služebních policejních a hasičských psů pátralo v obci a okolních lesích,“ uvedl Mergental.

Pátrání podle něj probíhalo celou noc, bohužel bez kladného výsledku. „Hledaný muž měl ve zvyku pohybovat se jen v blízkém okolí obce, kam rád chodil do lesa na menší procházky pro klestí. Při chůzi se opíral o hůl, kterou měl vyrobenu ze zbytku dřevěné hokejky. Naposledy byl spatřen svědkem v pátek v 13.45 hodin na začátku obce Salaš ve směru k Velehradu, tedy poblíž svého domova,“ konstatoval policejní mluvčí.

„Noční akce byla bohužel neúspěšná. Na ráno proto byly svolány další jednotky hasičů, aby bylo možné pokračovat v prohledávání dalších lokalit v okolí obce,“ sdělil Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Do pátrání se od sobotního rána zapojilo vedle zhruba šedesáti hasičů přes dvacet policistů a přibližně dvacet místních dobrovolníků. „Pohřešovaný muž byl nakonec nalezen po deváté hodině ráno mladým mužem z obce Salaš. Podle prvotního ohledání nedošlo k jeho úmrtí cizím zaviněním,“ dodal Mergental s tím, že byla nařízena pitva, která určí přesnou příčinu smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám