Hlavní obsah

Na toaletách v Litoměřicích našli novorozeně, policie hledá mladou ženu

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Novorozený chlapeček byl ve čtvrtek odpoledne nalezen na toaletách pro veřejnost v pavilónu B nemocnice v Litoměřicích. Policisté pátrají po ženě, která zde dítě sotva čtyři hodiny staré zřejmě odložila. Nalezený chlapeček je nyní v péči litoměřických pediatrů, je zdravý a mimo nebezpečí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Dítě se podle nich narodilo ve čtvrtek kolem poledne. V době nalezení na sobě mělo ještě známky čerstvého narození," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Policistům se během uplynulých hodin podařilo zjistit, že novorozeně pravděpodobně přinesla do nemocnice mladá žena, kterou zachytila bezpečnostní kamera, umístěná v hale zdravotnického zařízení.

"Jde o zhruba 30letou ženu tmavých polodlouhých vlasů a střední postavy. Hledaná byla oblečena do šedých přiléhavých kalhot, tmavé jarní bundy a světlého trika. Přes rameno měla zavěšenou látkovou tašku," popsala ženu Trypesová.

Litoměřičtí kriminalisté nyní pátrají po ženě, jež byla zachycena na bezpečnostní kameře, i po dalších okolnostech události, která je prošetřována s ohledem na možné spáchání přečinu opuštění dítěte nebo jiné osoby.

"Žádáme případné svědky události, kteří mají informace, jež by mohly napomoci k objasnění případu či výrazným způsobem přispět ke zjištění dalších podstatných informací, aby neváhali kontaktovat linku 158 či jakýkoliv nejbližší útvar policie, který informace předá litoměřickým kriminalistům," vyzvala mluvčí veřejnost ke spolupráci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám