Hlavní obsah

Na Stodolní v Ostravě vybírali výpalné

Právo, Karel Balcar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Výpalné 30 tisíc korun požadoval v období 13.srpna až 14.září tohoto roku po 27letém majiteli jednoho z klubů na ostravské Stodolní ulici 32letý muž z Ostravy-Poruby se svými komplici. Vyděrače se polici podařilo zadržet o několik dnů později v sobotu 18.září.

Foto: Jiří Smutný

Dietrichsteinský palác na Zelném trhu

Článek

Výběrčí výpalného majitele několikrát navštívil v baru a také mu volal na jeho mobilní telefon. Aby výstraha vypadala skutečně reálně, nebáli se vyděrači vytáhnout i nůž a 21. srpna klub zdemolovali. Škoda byla vyčíslena na sedm tisíc korun.

Nezřídka ve vyhrůžkách padlo také slovo likvidace. Nátlak a zastrašování nakonec skutečně zabraly.

"Majitel baru ze strachu nezvedal už ani svůj mobil," řekl policejní mluvčí Milan Klézl s tím, že policisté případ začali šetřit jako trestný čin vydírání poté, kdy majitel v obavě o svůj život vše oznámil na policii.

Policisté nasadili speciální skupinu

Na případ byl nasazen speciální tým Stodolní, který už několik případů vybírání výpalného v této lokalitě vyšetřil. "Během čtyř dnů se nám podařilo hlavního z pachatelů zadržet. Nyní je ve vazbě a je stíhán nejen za trestný čin vydírání, ale také za rvačku, výtržnictví, pokus ublížení na zdraví a poškozování cizí věci," uvedl Klézl.

Policistům se podařilo prokázat i účast pachatele na srpnové rvačce, kde fyzicky napadl 33letého muže z Ostravy-Hulváky. "Půllitrem ho udeřil do temene hlavy a napadl i dalšího, 46letého muže, který se poškozeného zastal," dodal Klézl s tím, že pachateli nyní hrozí až osmileté vězení.

Policisté po zbývajících členech skupiny, která vybírala výpalné, intenzivně pátrají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám