Hlavní obsah

Na staveništi Hyundai zmizel materiál za milióny

Právo, Aleš Honus

Po skandálu s českým zaměstnancem, který podle policie zpronevěřil čtrnácti korejským manažerům automobilky Hyundai více než 600 tisíc korun, vyšetřují kriminalisté kolem výstavby obřího výrobního závodu v Nošovicích další zločin. Mluvčí severomoravské policie Dagmar Bendarčíková v pátek informovala, že se v nošovické průmyslové zóně, kde už několik měsíců vyrůstá první evropská továrna na automobily Hyundai, ztratil stavební materiál za zhruba tři milióny korun.

Článek

Poškozeným je generální dodavatel stavby, společnost Takenaka Europe. Stavebníci přitom netuší, kdy přesně se krádež odehrála.

„Dosud neznámý pachatel měl materiál odcizit nebo si přisvojit od počátku června do poloviny prosince minulého roku,“ uvedla Bednarčíková. Zatím není jasné, zda za krádeží stojí opět čeští zaměstnanci, anebo se na staveniště vloupal někdo cizí.

Jak Právo informovalo, před Okresním soudem ve Frýdku-Místku stojí bývalý zaměstnanec české pobočky Hynudai Tomáš Štefan, který členům vedení českého zastoupení Hyundai slíbil vyřídit formality kolem převozu soukromých automobilů z Koreje do Česka. Svěřené peníze, kterými měl zaplatit clo a pojištění, ale použil pro vlastní potřebu.

Korejští manažéři na to přišli teprve po půl roce, když vyšlo najevo, že jezdí nepojištěnými auty. Rozsudek nad mužem, který se ke zpronevěře přiznal a škodu chce Korejcům nahradit, by měl padnout v únoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám