Hlavní obsah

Na stadiónu v Příbrami unikl čpavek, šest lidí muselo do nemocnice

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

V příbramském zimním stadiónu unikl ve středu ráno čpavek. Na místo hned vyjeli hasiči a záchranáři. Celá ulice Legionářů je uzavřena, v celém objektu zimního stadiónu a aquaparku byla z důvodu bezpečnosti provedena evakuace a přerušena plavecká výuka dětí. Ráno záchranáři ošetřili dva lidi, odpoledne pak převezli do nemocnice dalších šest.

Foto: Město Příbram

Únik čpavku likvidují hasiči.

Článek

K úniku došlo kolem osmé hodiny ranní při poruše na ventilu jednoho z čerpadel ve strojovně stadiónu. „Situace je taková, že v tuto chvíli ještě nevíme, které z čerpadel to je, nicméně situaci mají složky IZS pod kontrolou a nehrozí masivní únik čpavku,“ uvedl starosta města Příbrami Jindřich Vařeka (ANO).

Jednotky hasičů zkrápějí okolí roztříštěným proudem vody tak, aby byl čpavek sražen ze vzduchu dolů na zem.

„Záchranáři na místě ošetřili dva lidi, kteří ale nepotřebovali převoz do nemocnice, a proto zůstali na místě. Jedna posádka tam z preventivních důvodů zůstala,“ řekla dopoledne Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Po třetí hodině odpoledne doplnila, že do nemocnice muselo být převezeno šest lidí s podezřením na intoxikaci čpavkem. Lidé byli v budově vedle stadiónu.

Čpavek se vyznačuje nepříjemným, štiplavým zápachem. Při nižších koncentracích může u lidí vyvolat pálení očí či nosu. Ve vyšších koncentracích může vážně poleptat sliznice dýchacích cest, kůži a oční rohovku a způsobit otok plic.

Reklama

Výběr článků

Načítám