Hlavní obsah

Na soky v lásce šel s mačetou

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Rozchod se svou přítelkyní neunesl 38letý muž z Bystřice nad Pernštejnem. Dvěma údajným sokům v Novém Jičíně a v nedalekých Blahutovicích vyhrožoval s mačetou v ruce. Jednoho z nich přitom vážně zranil. S násilím začal muž v neděli večer v Novém Jičíně, kde své bývalé 40leté přítelkyni a jeho 51letému známému hrozil zabitím.

Foto: Pavlína Horáková

NoFences

Článek

"V ruce držel mačetu s šedesáticentimetrovou čepelí," řekla krajská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Potom z bytu odešel a odjel do nedalekých Blahutovic za dalším domnělým přítelem své ztracené lásky.

"V bytě muže povalil na zem a i jeho ohrožoval mačetou. Několikrát ho udeřil plochou stranou po krku a po obličeji. Pak ho bil pěstí do tváře a kopanci ho častoval do žeber," dodala policejní mluvčí.

Napadený muž utrpěl několik povrchových řezných ran na bradě, zlomeninu žebra, podlitiny a oděrky.

Stíhání zřejmě neunikne

Rozohněný násilník se pak vrátil do Nového Jičína - mačetu měl stále v ruce. "Prvnímu muži opět vyhrožoval zabitím s tím, že jednoho už vyřídil a nyní je na řadě on. Po chvíli svého jednání zanechal a odešel," řekla Bednarčíková.

Policie se o události dozvěděla až na druhý den. "Podezřelý byl v úterý předveden k podání vysvětlení. S největší pravděpodobností neunikne trestnímu stíhání," sdělila Bednarčíková. Patrně půjde o obvinění z ublížení na zdraví, násilí proti skupině osob a proti jednotlivci a také o porušování domovní svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám