Hlavní obsah

Na silnici smrti na Novojičínsku zemřeli čtyři lidé

Právo, ČTK, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starý Jičín
Aktualizováno

Čtyři lidé zemřeli v pátek odpoledne při dopravní nehodě ve Starém Jičíně na Novojičínsku. Informovala o tom mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková Šálková.

Foto: ČTK

Hasič na místě nehody ve Starém Jičíně na Novojičínsku, kde zemřeli čtyři Poláci.

Článek

Čtyři Poláci zahynuli v automobilu značky Volkswagen v pátek odpoledne po čelní srážce s protijedoucím vozidlem Volvo. K tragické nehodě došlo na silnici I/48 z Nového Jičína do Hranic, které se přezdívá v tomto úseku "silnice smrti“. 

Šofér Volva byl ve vážném stavu převezen do ostravské fakultní nemocnice. "Tento řidič zřejmě vlivem mikrospánku přejel do protisměru, kde se srazil s vozidlem Volkswagen, ve kterém jela čtyřčlenná polská posádka. V něm bohužel zemřeli všichni cestující,“ uvedla mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková Šálková.

S největší pravděpodobností šlo o polské dělníky ve věku od 31 do 50 let, kteří na víkend cestovali z Rakouska do své vlasti. Auto totiž bylo plné barev a muži měli na sobě montérky. "O tragické nehodě jsme informovali polský konzulát," řekla mluvčí.  

Policisté silnici uzavřeli v obou směrech na několik hodin. "Na objízdných trasách se tvoří velké kolony. Některé objížďky mohou vést přes území, která se potýkala s povodněmi. Dopravní situace se tak zkomplikuje," dodala policejní mluvčí. Proto policie vyzývá řidiče, aby k cestě z Ostravy do Olomouce využili raději silnici přes Bílovec. 

Čtyři polští občané byli ve věku od 31 do 43 let. Šofér volva má 43 let. „Ke srážce došlo v úseku, kde nejsou nainstalovaná středová lanová svodidla,“ uvedla policejní mluvčí. Policie na tento nedostatek Ředitelství silnic a dálnic mnohokrát upozorňovala.

V současné době je úsek čtyřproudé silnice zcela uzavřen. Řidiči jsou naváděni na objízdnou trasu. 

Přehled nehod za posledních pět let, při nichž zahynuli čtyři lidé
1. srpna 2005Čtyři mladí Poláci zemřeli při hromadné dopravní nehodě mezi Hranicemi na Přerovsku a Bělotínem.
18. listopadu 2005Tragická nehoda u Černožic na Královéhradecku, při níž se srazila dvě auta a kamión, si vyžádala čtyři lidské životy.
11. března 2007Čtyřem mužům z Hradce nad Moravicí a okolí se stal osudným návrat z diskotéky. Jejich Škoda Octavia při předjíždění v zatáčce dostala smyk a narazila do stromu.
28. září 2007Čtyři mladí lidé zemřeli při nehodě mezi obcemi Supíkovice a Písečná na Jesenicku. Řidič zřejmě nezvládl rychlou jízdu a dostal smyk.
24. prosince 2007Čtyři mladí lidé zemřeli při nehodě u obce Samotíšky na Olomoucku.
20. května 2008Při nehodě osobního automobilu u Rudníku na Trutnovsku zemřeli čtyři lidé polské národnosti. Jeden z cestujících utrpěl těžké zranění. Automobil narazil do stromu.
30. srpna 2008Čtyři mrtvé a tři těžce zraněné si vyžádala noční dopravní nehoda automobilu v Nejdku na Karlovarsku. Renault, ve kterém jelo údajně sedm lidí, vyletěl ze silnice, narazil do stromu a převrátil se.
27. října 2008Čtyři lidé zemřeli u křižovatky Koruna v Hradci Králové poté, co jejich automobil narazil do stromu. Jednu osobu záchranáři převezli do nemocnice.
10. ledna 2009Při nehodě tří aut u Krhova na Blanensku zemřeli čtyři lidé, tři z toho uhořeli v autech. Další dvě osoby převezli záchranáři se zraněními do nemocnice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám