Hlavní obsah

Na silnice nasněžilo a hned je ucpaly uvízlé kamióny

Právo, vor, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Kromě několika drobných nehod osobních aut měly problémy na silnicích v Ústeckém kraji hlavně kamióny. Ráno na většině míst kraje pršelo a s tím, jak déšť přecházel ve sněžení, uvízly nákladní vozy v kopcích. Popadané stromy a nehody byly ale hlášeny také z Karlovarského kraje.

Na silnice nasněžilo a hned je ucpaly uvízlé kamiónyVideo: Rudolf Voleman, Novinky

 
Článek

Největší problémy vznikly na kopci Šébr mezi Svorem a Jiřetínem pod Jedlovou a na silnici I/8 mezi Velemínem na Litoměřicku a Bořislaví na Teplicku v Českém středohoří. Silnici mezi Bořislaví a Velemínem policisté pro kamióny uzavřeli už před půl jedenáctou.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Zasněžená silnice u Kletečné na Litoměřicku

„Bylo potřeba provést úpravu vozovky kvůli bezpečnosti silničního provozu,“ řekla Právu litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová. Jenže řada řidičů uzavírku nerespektovala a jejich těžké vozy v kopci uvízly. Z obou stran se potom začaly tvořit několikakilometrové kolony. Silničáři úsek několikrát uklidili a dlouhé fronty aut se před 14. hodinou pomalu rozjely.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Havarované auto u Kletečné na Litoměřicku

Problémy měli také řidiči na Karlovarsku

Před polednem se na silnici mezi Karlovými Vary a Prahou u obce Žalmanov utvořila kvůli špatně sjízdné vozovce zasypané sněhem asi čtyřkilometrová fronta vozidel. „Na místo byla vyslána hlídka dopravního inspektorátu, aby řídila dopravu,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta s tím, že jízdní pruh ve směru do Prahy je zcela průjezdný.

Problémy byly ale i na méně významných silnicích. „Před obcí Krásno ve směru od Bečova nad Teplou na Karlovarsku byl přes vozovku padlý strom,“ hlásil mluvčí Valenta.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Kolony aut ve Velemíně na Litoměřicku

Částečně do vozovky zasahovaly tři spadlé stromy u Mnichova na silnici mezi Bečovem nad Teplou a Mariánskými Lázněmi. Mezi Merklínem a Perninkem havarovalo na sněhu osobní vozidlo, ale silnice zůstala průjezdná. Ve Velké Hleďsebi u Mariánských Lázní havarovalo osobní vozidlo s dodávkou. U Kamenného Dvora na R6 havaroval kamión, ale silnice zůstala průjezdná.

Reklama

Výběr článků

Načítám