Hlavní obsah

Na Ruzyni hledali cestujícího se semtexem

Aktualizováno

Anonymní telefonát nahlásil v úterý odpoledne na kontaktní linku ČSA, že do večerního spoje do Manchesteru nastoupí pasažér se semtexem. Cizinecká policie proto na pražském Letišti Václava Havla přistoupila k mimořádným bezpečnostním opatřením.

BEZ KOMENTÁŘE: Zvýšená bezpečnostní opatření na ruzyňském letištiVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Na kontaktní linku ČSA volal anglicky hovořící člověk, který nahlásil, že večerní linkou do Manchesteru má cestovat člověk, který má u sebe semtex. Přijali jsme příslušná opatření a prověřujeme, zda je nahlášená osoba na seznamu cestujících, a budeme konfrontovat i popis,“ řekla Novinkám mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Podle ní anonym zamumlal jméno, které ale na seznamu cestujících nebylo. Pracovníci letiště zkontrolovali několik cestujících, kteří měli jména podobně znějící. Prohlídky ale neprokázaly, že by někdo z nich převážel cokoliv nebezpečného.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Auto pyrotechnika na pražském letišti

K odbavení se nedostavili tři lidé, ani jejich jména neodpovídala tomu, které nahlásil anonym.

„Probíhá zvýšená kontrola zavazadel, která se věnuje výhradně tomu letu, jenž by se mohl zpozdit. Ostatní provoz na letišti by neměl být ovlivněn,“ řekla Novinkám Rendlová.

Letadlo do Manchesteru má pravidelný odlet ve 20.15, let však byl zpožděn. Posádka ještě po deváté hodině chtěla ověřit zdroj oznámení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám