Hlavní obsah

Na rektorátu Masarykovy univerzity vybuchla dělníkům tlaková lahev, dva zranění

– Brno • Aktualizováno
Právo, ČTK, pko

Ohlušující rána otřásla ve čtvrtek krátce po třinácté hodině centrem Brna. Na vině byla exploze tlakové lahve v dodávce dělníků, kteří pracovali na dvoře rektorátu Masarykovy univerzity na Žerotínově náměstí. Dva muže záchranáři transportovali v kritickém stavu do nemocnice.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Automobil, ve kterém vybuchla tlaková lahev.

Článek

„Došlo k výbuchu tlakové lahve s acetylenem. Dodávka, kde lahev byla, je zcela zničená. Následný požár poškodil i jedno auto, další auta jsou poškozena následky výbuchu, stejně jako vnitroblok budovy,” řekl Právu mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Škoda bude zřejmě přes milión korun. Příčina exploze je zatím předmětem šetření.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Čtvrteční výbuch si vyžádal dva vážně zraněné.

„Na místo jsme povolali i automobilový žebřík, který zkontroloval střechu, jestli na ní nejsou nějaké střepiny,” dodal Mikoška.

„Na místo jsme vyslali tři naše posádky. Na místě jsme ošetřili dva muže cizí státní příslušnosti zraněné při výbuchu a následně byli v kritickém stavu transportováni do nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Díky státnímu svátku byl areál prázdný

Podle mluvčí univerzity Terezy Fojtové šlo o vůz firmy, která na budově opravuje výměníkovou stanici. „Firma, která opravu provádí, měla na dvoře rektorátu zaparkované auto, ve kterém měla svařovací techniku. Došlo k výbuchu lahve,” uvedla mluvčí.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

V automobile byly dvě kyslíkové lahve a vybuchla jedna z nich.

Dodala, že jen díky tomu, že se neštěstí odehrálo v den státního svátku, nebyli v areálu univerzity skoro žádní lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám