Hlavní obsah

Na radnici Brna-střed zasahuje policie, úřad je uzavřen

Právo, ČTK, pko, vtk, miš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Na radnici městské části Brno-střed zasahuje policie, úřad bude celý den pro veřejnost uzavřený. Podle informací Práva by se mohlo jednat o problematické veřejné zakázky.

Záběry na vstup do budovy Úřadu městské části Brno-střed Video: Michal Šťastný, Právo

 
Článek

„Na radnici Brna-střed je aktuálně policie, radnice je uzavřená. Tajemník úřadu spolupracuje s policií, nic bližšího zatím nevím,“ řekla Právu mluvčí radnice Kateřina Dobešová.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pobočka radnice v ulici Měnínská

Radnice poslala v souvislosti se zásahem všechny své pracovníky již ráno domů. Její vedení předpokládá, že dnes bude úřad uzavřen. U vstupu do budovy stojí policejní hlídka, která příchozí, většinou občany mířící na úřad za vyřízením nejrůznějších dokumentů, posílá pryč. Po ránu stály před vstupem na radnici skupinky zvědavců.

„Mohu sdělit, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení ve dvou samostatných trestních věcech pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Tyto úkony provádíme i na území města Brna. Více informací zatím poskytovat nebudeme,” řekl Právu mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

Podle Seznam zpráv policisté zadrželi radního za ANO Jiřího Švachulu. Podle serveru Lidovky.cz jsou kriminalisté i v sídle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v Brně. "V tuto chvíli nemohu nic sdělovat, " řekl na dotaz ČTK k policejnímu zásahu mluvčí úřadu Martin Švanda.

Foto: Michal Šťastný, Právo

Úřad v Brně byl uzavřen

Od rána zasahují policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu nejen na radnici Brno-střed, ale také ve společnosti Kapsch. Více informací ale k oběma případům policie zatím nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám