Hlavní obsah

Na pumpě v Doksech řádili tepličtí fanoušci, zasáhnout museli těžkooděnci

Novinky, Ondřej Kořínek
Česká Lípa

Zásah těžkooděnců si vyžádala nedělní návštěva fotbalových fanoušků na benzínové pumpě v Doksech na Českolipsku. Čtyřicet opilých fandů tam ohrožovalo ostatní zákazníky a vulgárně uráželo přítomnou policejní hlídku. K umravnění se sjelo 53 policistů, jeden fanoušek je podezřelý z trestného činu.

Článek

Autobus vezl teplické fotbalové fanoušky z prohraného zápasu v Mladé Boleslavi. Opilí fanoušci vystoupili z autobusu na pumpě, kde začali kouřit a vystavovat tak další zákazníky nebezpečí. Nedbali ani upozornění obsluhy, ani policejní hlídky s psovodem, která se na pumpě náhodou nacházela.

„Vzhledem k tomu, že se fanoušci ve zjevné početní převaze vůči policistům chovali slovně agresivně a vulgárně je uráželi, vyslalo operační středisko policie v České Lípě na místo posily,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Na místo se sjelo 53 policistů ze dvou krajů, mezi kterými byla i speciální pořádková jednotka, která fanoušky doprovázela na hranice okresu do Bělé pod Bezdězem.

Dal policistovi pěstí

Policisté museli pro uklidnění opilých fanoušků použít donucovací prostředky – hmaty a chvaty, slzný sprej, teleskopický obušek i pouta.

Dvaadvacet fanoušků se dopustilo přestupku neuposlechnutí výzvy policisty, dva z nich navíc přestupku proti veřejnému pořádku – jednalo se o dva muže ve věku 21 a 54 roků, kteří verbálně uráželi policisty.

„Jednatřicetiletý muž z Bystřan na Teplicku, který v průběhu incidentu napadl pěstí policistu, se bude v této souvislosti zodpovídat z přečinu násilí proti úřední osobě. Jemu za tento čin hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody,“ doplnila Baláková. Těžkooděnci pak doprovodili autobus až do Teplic.

Reklama

Výběr článků

Načítám