Hlavní obsah

Na přechodu přehlédla chodce, ten nyní bojuje o život

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

S vážným zraněním břicha a hlavy skončil v sobotu v noci v Karviné po srážce s osobním autem šestačtyřicetiletý chodec. Podle záchranářů nyní bojuje o život ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

K nešťastnému střetu muže s autem, které řídila šestačtyřicetiletá žena, došlo kolem 23:00 v Karviné-Loukách.

„Řidička jela ve směru z Karviné do Českého Těšína a v Loukách na přechodu zřejmě přehlédla chodce, který šel zleva doprava ve směru její jízdy, nedala mu přednost a srazila ho,“ popsal karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolatek s tím, že řidička nebyla pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek.

Stav zraněného muže je vážný. „Utrpěl vážná poranění, jeho život byl v přímém ohrožení. Záchranáři muži ošetřili zranění hlavy, zajistili ho krčním límcem a zafixovali ve vakuové matraci. Zasahující lékař u něj zjistil pravděpodobné poranění lebky, pánve a břicha,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že pacienta byl letecky transportován do traumatologického centra fakultní nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám