Hlavní obsah

Na pražském letišti zadrželi pašeráka drog, v kufru měl tři kila kokainu

Novinky, jdu
Praha

Zásilku drog se povedlo odhalit u cizince, který na letišti Václava Havla přistál v sobotu. Celníky zarazilo dvojité dno kufru. Když se do něj dostali, našli skoro tři kilogramy kokainu. Není jisté, zda drogy mířily přímo do Česka, nebo zda byly určeny do jiných zemí.

Foto: Celní správa České republiky

Balíčky s kokainem objevili celníci na letišti Václava Havla.

Článek

Jednadvacetiletý cizinec, jenž letěl na lince Rio de Janeiro–Lisabon–Praha, přistál na letišti v sobotu odpoledne. Drogy měl ukryté ve svém zavazadle, které celníci podrobili kontrole rentgenem.

„Zájem celníků vzbudilo podezření na dvojitá dna dvou skořepinových kufrů. Vlastní fyzickou kontrolou zavazadel za použití sondážní jehly byla zjištěna neznámá látka,“ informovala mluvčí celníků Šárka Miškovská. Následný test potvrdil, že se jednalo o kokain.

Foto: Celní správa České republiky

Kufr měl dvojité dno, uvnitř se nacházela zásilka drog.

V kufru se nacházely přibližně tři kilogramy kokainu. „Zda byla droga určena pro tuzemský trh, nebo měla pokračovat dále do zahraničí, je předmětem dalšího šetření,“ dodala mluvčí Miškovská.

Foto: Celní správa České republiky

Balíčky dohromady vážily přibližně 3 kilogramy.

Muž byl předán protidrogové centrále a v současnosti je trestně stíhán pro podezření z nedovolené výroby a nakládání s omamnými látkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám