Hlavní obsah

Na pražském Bohdalci hořela budova, kde se natáčel film Obecná škola

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští hasiči zasahovali u požáru dřevěné budovy bývalé školy na pražském Bohdalci. Na místě likvidovalo plameny několik požárních jednotek. V areálu se natáčel film Obecná škola.

Velitel zásahu o požáru na BohdalciVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči vyrazili do ulice Nad Vršovskou horou před druhou hodinou odpoledne. Kromě pražských jednotek na místo mířila také speciální technika ze záchranné stanice Zbiroh.

Na pražském Bohdalci hoří dřevěná budova

„Na místě bylo 13 jednotek, velitel vyhlásil třetí stupeň požárního poplachu právě kvůli počtu jednotek. Hořel dřevěný objekt o rozměrech 10 krát 30 metrů, podle našich informací by se v něm nikdo neměl nacházet,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Podle dostupných informací jde o školu, kde se natáčel v roce 1991 film Obecná škola režiséra Jana Svěráka. Několik záběrů vzniklo přímo v areálu, další i v okolních ulicích.

„Likvidace požáru probíhala lehce, nyní probíhají dohašovací práce. Budovu obývali lidé bez domova. Příčinu ani škody zatím neznáme, jednalo se ale o vybydlený objekt,“ řekl na místě velitel zásahu pražských hasičů Jan Havrda.

Foto: Hasiči Kolovraty

Bývalá budova Obecné školy v plamenech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám