Hlavní obsah

Na pražské Florenci řádí zloděj, jedna z žen přišla o cennosti za 150 tisíc

Novinky, luh
Praha

Dvakrát během jednoho měsíce o letních prázdninách na autobusovém nádraží Florenc zatím neznámý pachatel okradl dvě ženy o kabelku. V prvním případě ženě krádeží způsobil škodu 150 tisíc korun, ve druhém případě při útěku kabelku upustil a utekl. Po muži pátrá policie, informoval ve středu mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První okradená žena nechala kabelku položenou na svém kufru na nástupišti a odešla si koupit lístek. Bezpečnostní kamery muže zachytily, jak po chvíli kabelku vzal a odešel s ní. Žena měla v kabelce Ipad, dva mobilní telefony, zlaté řetízky a větší finanční částku, a škoda se tak vyšplhala na 150 tisíc korun.

Druhý případ se stal také na autobusovém nádraží, podle bezpečnostních kamer se jednalo o stejného pachatele. Tentokrát se však muži kabelku ukrást nepodařilo.

„Tentokrát vytrhl z ruky kabelku ženě, která seděla na lavičce, a dal se s ní na útěk. Žena ho začala samozřejmě ihned pronásledovat, čehož si všiml náhodný svědek a pokusil se ho zadržet. To se mu sice nepodařilo, ale muž přitom upustil kabelku, kterou si poškozená vzala zpátky,“ sdělil mluvčí.

Muž nyní čelí obvinění za trestný čin krádež, za který mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až pět let vězení. Policie nyní žádá veřejnost o informace o pachateli zachyceném na bezpečnostních kamerách.

Reklama

Výběr článků

Načítám