Hlavní obsah

Na podpálení domu si šel pro benzín k sousedovi

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Dům své expřítelkyně v obci na Kroměřížsku se rozhodl zapálit osmatřicetiletý chlapík. Plamenům chtěl pomoci tím, že si šel do vedlejšího stavení od souseda koupit benzín. Sousedovi také prodal trojici koz své bývalé milé.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Během celého ledna předtím své bývalé přítelkyni posílal krátké textové zprávy, ve kterých jí vyhrožoval fyzickou újmou a zapálením domku. Pak se jednoho dne skutečně vydal k domku devětatřicetileté ženy, přelezl plot zahrady a vnikl na dvůr,“ informovala ve čtvrtek mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Z chlívku na dvoře vyvedl tři kozy, které spoluvlastnil s bývalou přítelkyní. „Odvedl je k sousedovi a prodal mu je. Současně po něm požadoval benzín. Palivo chtěl použít na zapálení domku bývalé přítelkyně. Soused ovšem tento jeho požadavek odmítl,“ uvedla Kyšnerová.

Zhrzený muž se poté odebral do hospody, kde o svých záměrech a dalším osudu přemítal nad sklenicemi alkoholu. „Tam ho zadrželi policisté, kteří ho převezli do protialkoholní stanice. Po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám