Hlavní obsah

Na Pelhřimovsku narazil vlak do kamiónu, zranilo se 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov
Aktualizováno

U obce Obrataň na Pelhřimovsku se v úterý ráno střetl osobní vlak jedoucí z Pelhřimova do Tábora s kamiónem. Při nehodě se zranilo 11 osob. Vlak po nehodě vykolejil.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vlak po srážce vykolejil. Policie uvedla, že nehoda si vyžádala 11 zraněných ve vlaku, v němž bylo 18 lidí.

Článek

Ke srážce vlaku a nákladního vozu došlo v úterý v 7:05 ráno. Jak Právu řekla ředitelka vysočinské záchranné služby Vladislava Filová, zdravotníci na místě ošetřili 11 osob.

„Jedna osoba byla zraněna těžce, vrtulník ji transportoval do nemocnice v Českých Budějovicích. Další dva lidé utrpěli středně těžká zranění, ostatní ošetření byli zraněni spíše lehce,“ uvedla šéfka záchranky. Zraněni byli kromě cestujících také strojvedoucí a vlakvedoucí.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vlak po srážce vykolejil. Policie uvedla, že nehoda si vyžádala 11 zraněných ve vlaku, v němž bylo 18 lidí.

„Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací bez závor, ” uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a dodal, že správná činnost světelné signalizace bude ještě ověřena z archívu zabezpečovacího zařízení.

Škoda přes pět miliónů

Celková škoda byla prozatím odhadnuta na víc než šest miliónů korun - pětimiliónová škoda je na vlaku, oprava trati vyjde na 220 tisíc a 800 tisícová škoda je na kamiónu.

Provoz na trati byl zastaven. Podrobnosti nehody Drážní inspekce nadále vyšetřuje.

Foto: Drážní inspekce

Srážka kamiónu s vlakem na Pelhřimovsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám