Hlavní obsah

Na Opavsku spadlo malé letadlo se 75letým pilotem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Lehkým zraněním 75letého pilota skončil v neděli dopoledne pád malého sportovního letadla v Dolním Benešově na Opavsku. Hasiči se o karambolu letounu na letišti v dolnobenešovské místní části Zábřeh dozvěděli krátce před půl jedenáctou dopoledne.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na Opavsku spadlo malé letadlo.

Článek

„Na místo byly vyslány hasičské jednotky z Hlučína a Opavy spolu s dobrovolnými hasiči z Dolního Benešova,“ sdělil zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na Opavsku spadlo malé letadlo.

Potvrdil, že při nehodě byla jedna osoba zraněna lehce, postarali se o ni záchranáři. „Hasiči zajistili letoun proti požáru a následně zkontrolovali, zda neunikají provozní náplně,“ doplnil s tím, že stroj si po převrácení na kola převzali zástupci letiště.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na Opavsku spadlo malé letadlo.

Podle policejní mluvčí Gabriely Pokorné došlo k havárii při přistávání. Kromě zraněného pilota si nehoda vyžádala také škodu na majetku. „Dechová zkouška pilota byla negativní,“ připojila policejní mluvčí s tím, že v neděli nešlo o jediný letecký karambol v kraji.

„Došlo také k pádu části motorového kluzáku u Krnova. Předmětná část kluzáku se zachytila v lesním porostu, mimo obydlenou část. Třiašedesátiletý pilot zranění neutrpěl, při havárii byla způsobena škoda na majetku. I v tomto případě byla dechová zkouška pilota negativní,“ doplnila Pokorná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám