Hlavní obsah

Na motokros u Horažďovic musel třikrát letět vrtulník

– Horažďovice
Právo, ib

Hned třikrát musel při sobotních motokrosových přeborech v areálu Svaté Pole u Horažďovic zasahovat vrtulník letecké záchranné služby. Dopoledne transportoval do nemocnice jezdce, který spadl ze svého stroje, odpoledne to byl další pád účastníka závodu ze seriálu Šumavský amatér cup 2019. Potřetí byl přivolán k případu večer.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

V prvním případě letěl kolem jedenácté dopoledne pro zhruba čtyřicetiletého muže. „Po pádu z motorky byl chvíli v bezvědomí a se středně těžkým zraněním byl transportován na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělila krajská mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Stejná cesta čekala o pět let staršího jezdce, který spadl ze svého stroje přibližně o tři hodiny později a rovněž utrpěl středně těžké zranění. na rozdíl od prvního zraněného, byl však při vědomí.

Vrtulník záchranářů musel na motokrosovém Svatém Poli zasahovat večer ještě po třetí. „Muže ročník 1987 transportoval se středně těžkým zraněním a při vědomí na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ uvedla Svobodová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám