Hlavní obsah

Na mladíka prchajícího v autě policisté vypálili 18 ran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po zhruba dvacetiminutové automobilové honičce po Praze zadrželi policisté v noci na čtvrtek sedmnáctiletého mladíka. Auto, které řídil, bylo kradené. Aby vůz zastavil, k tomu ho nepřesvědčilo ani 18 ran z pistolí. Informovala o tom TV Nova.

Článek

S prostřelenou pneumatikou ujel ještě šest kilometrů. Muže policisté zadrželi až poté, co mu zatarasili cestu u obce Žalov na okraji Prahy 6. Při honičce se poškodil ukradený a také policejní vůz.

Podle policisty Vladimíra Smrže použili policisté varovný výstřel a potom stříleli i po vozidle. Mladík bude obviněn z několika trestných činů - podle Smrže použil vozidlo jako zbraň, zaútočil na policisty a jednoho z nich zranil. Škodu, která vznikla na odcizeném i policejním autu, bude muset zaplatit zloděj. Pokud to neudělá, budou ji hradit jeho rodiče, protože za sedmnáctiletého člověka odpovídají, uvedl advokát Tomáš Pelikán.

Mladík ukradl vozidlo v Berouně. V Praze na něj čekal komplic. Oba chtěli krást znovu, tentokrát terénní vůz. Při akci je ale vyrušila policie, komplic utekl a mladík chtěl policii ujet. Při honičce s policisty několikrát najel do jejich služebního vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám