Hlavní obsah

Na mladíka podezřelého z vraždy sestry byla uvalena vazba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Okresní soud v Ostravě rozhodl ve čtvrtek o uvalení vazby na 16letého chlapce z Krnova, který je podezřelý z ubodání vlastní sestry. Na dotaz novinářů, zda se obviněný přiznal, nechtěl státní zástupce Vít Legerský odpovědět. „Mohu říct jen to, že obviněný vypovídal,“ řekl.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

Právu uvalení vazby potvrdil mluvčí okresního soudu Alexandr Dadam. "Panují obavy, že by podezřelý mohl uprchnout nebo se vyhýbat trestnímu řízení," vysvětlil mluvčí důvod uvalení vazby.

Rozhodnutí soudu nechtěl mluvčí nijak komentovat. Nechtěl ani říct, jaký je postoj podezřelého mladíka, který byl zadržen v úterý. Jedenáctiletá dívka byla ubodána v jednom z domů v okrajové části Krnova. [celá zpráva]

Foto: Aleš Honus, Právo

Rodinu, ve které se tragédie odehrála, hodnotili sousedé jako bezproblémovou. Obviněný mladík ale podle sousedů měl potíže s chováním. Nedávno byl dokonce vyloučen ze školy.

To potvrdil i ředitel školy, do níž měl docházet. „Co se týče prospěchu, nebyl na tom zas tak špatně. Jeho chování ale nebylo na patřičné úrovni, a to jak vůči spolužákům, tak i pedagogům. Šlo hlavně o vulgaritu a nekontrolované chování,“ řekl ředitel s tím, že mladík byl několikrát podmíněně vyloučen ze školy. Ke konci prvního ročníku pak byl vyloučen definitivně.

To, co patrně udělal, ředitele šokovalo. „Samozřejmě, že to šokovalo celé město. Pokud to opravdu udělal, je to něco strašného,“ dodal ředitel školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám