Hlavní obsah

Na Lounsku shořel autobus, pasažéři stačili utéct

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žerotín

Autobus plně obsazený lidmi začal hořet v úterý večer u obce Žerotín na Lounsku. Než se požár rozšířil, stačili všichni pasažéři před plameny utéct. V autobuse bylo v době požáru 45 cestujících, z toho 16 dětí, kteří byli na cestě z Prahy do Mostu.

Článek

"Podle cestujících a řidiče se začalo během jízdy kouřit z motoru, řidič ihned zajel ke krajnici, nechal všechny cestující z busu vystoupit a za použití práškového hasícího přístroje začal požár sám hasit," popsal Právu průběh požáru na místě zasahující hasič.

Záhy dorazily na místo dvě hasičské jednotky. V době příjezdu profesionálů z Loun byla již požárem zasažena motorová část a oheň se velice rychle šířil i po sedadlech uvnitř autobusu.

"Hasiči za použití dýchacích přístrojů a hned několika proudy vody požár lokalizovali a následně zlikvidovali," uvedl mluvčí ústeckých krajských hasičů Lukáš Marvan. Pro cestující, kterým se nic nestalo, přijel posléze náhradní autobus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám