Hlavní obsah

Na Liberecku v noci vzplál další oheň, jeden hasič se zranil

Právo, Ludmila Žlábková

Hasiči v Libereckém kraji se přes noc na sobotu nezastavili. Poté co byli v podvečer přivoláni do osady Arnoltice ve frýdlantském výběžku, kde vzplála hala s uskladněným odpadem, byl jim po půlnoci nahlášen další požár. Tentokrát šlo o rozsáhlý skladovací prostor v Českém Dubu, který dříve sloužil jako Vojenský opravárenský podnik.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Požár byl nahlášen ve 2:30 hodin s tím, že jsou v druhém patře vidět plameny. K zásahu vyjelo osm jednotek hasičů,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová a dodala, že objekt ve ve tvaru L byl v poslední době opuštěný a pouze sloužil jako skladovací prostory.

Požárem byla zcela zasažena část velikosti 25 krát 13,5 metry včetně výtahové šachty. „Požár vznikl s největší pravděpodobností ve třetím nadzemním podlaží a odtud se propadem konstrukce přenesl do druhého. Příčina je zatím v šetření, po vychladnutí požářiště bude na místo povolán psovod se speciálně vycvičeným psem k vyhledávání akcelerantů hoření,“ sdělil sloužící vyšetřovatel příčin požáru Daniel Mlčoch.

Zmíněné prohořívání a možný propad konstrukcí znesnadňoval práci hasičů, neboť hrozilo, že se na ně zřítí. Proto nejprve hasební práce probíhaly z vnějšku budovy a s pomocí výškové techniky. Později hasiči nasadili uvnitř 3 vodní proudy. Plameny se podařilo dostat hasičům pod kontrolu před čtvrtou hodinou ráno, stále však pokračovalo dohašování.

Během zásahu došlo ke zranění jedno z členů dobrovolných hasičů, který po ráně proudnicí utrpěl tržnou ránu na tváři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám