Hlavní obsah

Na letišti na Liberecku havarovalo malé letadlo, dva popálení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Letadlo Piper J4 shořelo v neděli krátce po druhé hodině odpoledne na letišti v Hodkovicích nad Mohelkou na Liberecku. Dvoučlenná posádka cvičného letounu skončila s těžkými popáleninami na specializovaném popáleninovém centru nemocnice v Praze na Vinohradech.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Ilustrační foto

Článek

Letadlo začalo hořet na letištní ploše okamžitě po pokusu o nezdařený start. „Personál letiště slyšel z hangáru ránu, vyběhl ven a viděl už jenom hořící stroj,“ popsala havárii Kateřina Stěhulová z operačního střediska libereckých krajských hasičů.

Letištní personál měl včas pomoci ven z kabiny oběma popáleným lidem. „Informaci o požáru jsme obdrželi ve 14. hodin. První jednotka dorazila za osm minut a zakrátko dostala oheň pod kontrolu. Požár se podařilo zlikvidovat za pětapadesát minut,“ doplnila Stěhulová.

Plameny přesto letadlo zcela zničily. Oba členové posádky při nehodě utrpěli závažné popáleniny, se kterými byli záchrannou službou letecky transportováni na Popáleninové centrum pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

„Letadlo pilotoval 32letý muž a v letadle s ním byla rovněž 31letá žena," doplnila policejní mluvčí Ivana Baláková. Vyšetřování události podle ní převzala Služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru Liberec. „Žádné další informace nebudeme zatím sdělovat,“ uzavřela Baláková.

Od sobotního večera vyšetřuje policie také pád ultralightu na Jesenicku. Při nehodě se zranili dva lidé. Stroj nejprve zavadil o dráty elektrického napětí a poté se zřítil k zemi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám