Hlavní obsah

Na Kutnohorsku se zřejmě sešli skinheadi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAMOPŠE (KUTNOHORSKO)

V obci Samopše na Kutnohorsku se v sobotu v místním penzionu sešlo asi 150 mladých lidí, mezi kterými jsou podle policie i příslušníci extremistického hnutí skinheads. Policie je na místě, situaci monitoruje.

Článek

Mladí lidé celé odpoledne sportovali. Vpodvečer několik z nich odjelo. V noci se z penzionu ozývala reprodukovaná hudba, živá kapela na místě nebyla. Většina účastníků setkání trávila čas v budově, občas pár lidí vyšlo na terasu. Akce ale byla klidná, do 22:30 nikdo nenarušil veřejný pořádek a policie nemusela zasahovat.    

Příznivci krajní pravice, mezi které patří i skinheads, si v těchto dnech připomínají výročí úmrtí Rudolfa Hesse. Blízký spolupracovník Adolfa Hitlera byl odsouzen norimberským tribunálem na doživotí a zemřel 17. srpna 1987 ve vězení.

Několik set stoupenců německé ultrapravice se v sobotu sešlo ve východoněmeckých městech. Asi 350 neonacistů procházelo ulicemi Jeny, kde se ale zároveň shromáždilo 1800 lidí na demonstraci proti pravicovému extremismu. Asi 120 neonacistů se sešlo v Mnichově. V bavorském městě Wunsiedel, kde je Hess pohřbený, demonstrovalo proti ultrapravicovému extremismu asi 250 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám