Hlavní obsah

Na Kroměřížsku hořela hala se senem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu zemědělského družstva ve Zlobicích na Kroměřížsku hořela v noci na sobotu hala s uskladněným senem. Už v době příjezdu hasičů byl požárem zasažen veškerý uskladněný materiál. V těsné blízkosti haly o rozměrech je další budova, ve které bylo ustájeno asi 200 kusů dobytka. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů a během požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: kraje Zlínského HZS, ČTK

Hala s uskladněným senem vyhořela

Článek

"Hasiči okamžitě natáhli několik proudů a zabránili rozšíření požáru. Pomocí přetlakové ventilace se podařilo uchránit prostory ustájení i před škodlivými zplodinami hoření," uvedl mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Foto: kraje Zlínského HZS, ČTK

Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru, nikdo nebyl zraněn.

Požár zlikvidovali ještě v noci, do rána však pomocí techniky vyváželi seno na volné prostranství. Tam ho polévali vodou. "Kvůli zabezpečení většího množství hasební vody byla zřízena i kyvadlová doprava cisternami z hydrantové sítě," uvedl mluvčí.

Foto: kraje Zlínského HZS, ČTK

Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Příčinu požáru hasiči zjišťují, neznají zatím ani výši škody. "Vyšetřovatel hasičů prozatím pracuje se dvěma verzemi, a to úmysl nebo samovznícení," řekl Řezníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám