Hlavní obsah

Na křižovatce měl vyhodit z auta ženu s dítětem, u soudu se považuje za oběť

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Vyčíhl si auto, které zastavilo na červenou v křižovatce na Klatovské třídě v Plzni. Řidičku a její sedmiletou dceru vyhnal ven a s jejím fordem ujel. Policisté Martina Tolara (36) zadrželi za necelé dvě hodiny na jižním Plzeňsku, kde ukradl další vozidlo. Incident z letošního února začal ve středu projednávat Okresní soud Plzeň-jih.

Obžalovaný u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Se slovy, aby si vzala dítě a z auta vypadla, jí vytrhl klíčky a s vozidlem následně ujel,“ popsala ve středu státní zástupkyně. Tolarovi hrozí za vydírání, loupež a neoprávněné užívání cizí věci až 10 let vězení.

„Odmítám všechna obvinění. Není to pravda. Od začátku vyšetřování jsem byl nemocný, zdravotní stav mi nedovoloval být vyslýchán. Policie na to vůbec nebrala ohled. Měl jsem bolesti, výpadky paměti. Celý proces je neplatný,“ uvedl před soudem recidivista.

Mladá žena zachránila v Plzni sebevražedkyni

Krimi

Tvrdil, že ho při zatýkání policisté zranili. „Po spoutání mi kopali do hlavy. Několikrát jsem odpadl. Zacházeli se mnou krutě, až nelidsky. Čekali, jestli to vůbec rozdýchám,“ vypovídal Tolar.

Poškozená řidička u soudu řekla, že se strašně bála. „Na křižovatce jsem zastavila. Najednou se otevřely dveře u spolujezdce a nějaký muž mi řekl, jestli ho svezu. Já jsem nechtěla, tak se natlačil do auta a sedl si na sedadlo spolujezdce. Dcera začala vzadu brečet, vytáhla jsem klíčky ze zapalování a chtěla vystoupit z auta. V tom mi řekl, ať si vezmu dítě a vypadnu. Zároveň mi vytrhl klíčky z ruky, přesedl si na místo řidiče, nastartoval a během několika vteřin odjel,“ popisovala žena dramatickou situaci.

Soud měl pokračovat výslechy dalších svědků, ale jednání bylo přerušeno, protože obžalovaný si vyžádal přivolání záchranné služby, že mu není dobře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám